kogellagerscharnier-met-ronde-hoeken-89x89-mm65

Kogelscharnier verzinkt 89X89mm afgeronde hoeken Afdrukken

Artikelnummer: KogelVZ89x89

Prijs
Basisprijs inclusief BTW€ 6,72
€ 5,55
Prijs incl. BTW € 6,72
BTW Bedrag € 1,17

Bezorgen: zie informatie

Afhalen: direct af te halen (altijd van te voren bestellen).

Actuele voorraad: 112

Beschrijving

Het Kogellagerscharnier 89x89 kan uitstekend worden toegepast op zowel ramen als deuren.

Vorm:Rondhoek
Toepassing:Ramen en deuren
Lichtlopend
Met gehard stalen kogellagers
Draairichting: naar binnen en naar buiten draaiend

Materiaal: Staal
Finish: Verzinkt
Hoogte: 89 mm
Breedte: 89 mm
Dikte: 3 mm

Aanbevolen schroeven: 4,0 x 40 mm
Draagvermogen bij 2 scharnieren: 50 kg
Draagvermogen bij 3 scharnieren: 65 kg
Draagvermogen bij 4 scharnieren: 80 kg

Scharnieren voor stompe binnendeuren
Voor stompe binnendeuren zijn er ook meerdere soorten scharnieren beschikbaar om je deur mee af te hangen. Een simpele vuistregel is om 3 scharnieren te gebruiken. Daarmee zit je bij een binnendeur altijd goed. In theorie zou je kunnen zeggen dat 2 scharnieren voldoende zijn bij een deur tot 211,5 cm hoog en dat je bij een deur van 231,5 cm altijd voor 3 scharnieren moet gaan. Deze regel is alleen niet voor alle deuren toe te passen dus als je een zware deur hebt met veel glas is het handig om voor 3 scharnieren te gaan. Heb je gekozen voor een boarddeur met honingraatvulling zou je de deur prima kunnen afhangen met 2 scharnieren.

Dingen om op te letten:

In de regel zal een scharnier met een groter blad meer gewicht kunnen dragen. Een scharnier van 89 x 89 mm kan dus meer gewicht dragen dan een scharnier van 76 x 76 mm.
Een kogellagerscharnier zorgt ervoor dat de knopen rond de scharnierpen worden ondersteund door kogellagers. Hierdoor zal het scharnier soepeler bewegen.
Onzichtbare scharnieren worden verwerkt in het kozijn en de deur en zijn van de buitenkant niet zichtbaar. Daarnaast kunnen de onzichtbare scharnieren ook meer gewicht dragen. De prijzen voor deze scharnieren liggen dan ook hoger dan bij normale scharnieren.

Scharnieren voor buitendeuren
Bij buitendeuren komt al snel het woord veiligheid om de hoek. Je wilt een veilige voordeur en achterdeur hebben zodat dieven geen kans meer maken. Op het gebied van scharnieren is ook nagedacht over de veiligheid en is men met het veiligheidsscharnier gekomen. Een veiligheidsscharnier maakt gebruik van een veiligheidsnok (ook wel een dievenklauw genoemd). Dit nok valt in het kozijn op het moment dat de deur dicht is. Hierdoor kan een inbreker de deur niet optillen, zelfs als hij de scharnieren weet los te zagen van de deur. Dat wil niet zeggen dat je persé veiligheidsscharnieren nodig hebt voor je buitendeur. Een simpele vuistregel is om 4 scharnieren te gebruiken. Daarmee zit je bij een buitendeur altijd goed. In theorie zou je kunnen zeggen dat 3 scharnieren voldoende zijn bij een deur tot 211,5 cm hoog en dat je bij een deur van 231,5 cm altijd voor 4 scharnieren moet gaan.

Dingen om op te letten:
Er zijn verschillende veiligheidsscharnieren met een SKG-keurmerk. SKG*** is daarbij het beste.
Een buitendeur is zwaarder als een binnendeur en de scharnieren zullen dus ook meer gewicht moeten kunnen dragen.
In de regel zal een scharnier met een groter blad meer gewicht kunnen dragen. Een scharnier van 89 x 89 mm kan dus meer gewicht dragen dan een scharnier van 76 x 76 mm.
Een kogellagerscharnier zorgt ervoor dat de knopen rond de scharnierpen worden ondersteund door kogellagers. Hierdoor zal het scharnier soepeler bewegen.