Online Kozijnen Bestellen
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

veiligheids-scharnieren-met-dievenklauw-89x152x3mm--bsw-rd-8183

Veiligheidsscharnier SKG*** 89x125mm verzinkt Afdrukken

Artikelnummer: BSW818-89x127

Prijs
Basisprijs inclusief BTW€ 23,28
€ 19,24
Prijs incl. BTW € 23,28
BTW Bedrag € 4,04

Bezorgen: zie informatie

Afhalen: direct af te halen (altijd van te voren bestellen).

Actuele voorraad: 95

Beschrijving

BSW glijlagerscharnier - 818 Allround - afgerond - 89x125x3 mm - gegalvaniseerd met veiligheidspen. Het scharnier is geschikt voor maximaal 80 kg deurgewicht met 3 scharnieren.

Dit scharnier maakt onderdeel uit van de scharnierlijn BSW 818 allround. Met deze lijn bewijst Breuer+Schmitz dat snel en eenvoudig afhangen ook kan met een mooi design in combinatie met een hoog draagvermogen. De scharnieren uit de BSW 818 allround lijn zijn geschikt voor bijna elke deur en hebben de volgende kenmerken:
• Hoogwaardige uitstraling door de driedelige knoop van 15 mm.
• Met drie scharnieren belastbaar tot maximaal 140 kilo deurgewicht.
• Onderhoudsvrije, voorgemonteerde, slijtvaste lagerbussen.
• Losse pen.
• Ronde hoeken met radius 10.
• Materiaaldikte 3,0mm.
• Links en rechts toepasbaar
• CE EN 1935 klasse 13.

Voor de 818 allround scharnieren wordt geadviseerd om schroeven te gebruiken met als minimale maatvoering 4,5 x 40 mm.

Scharnieren voor stompe binnendeuren
Voor stompe binnendeuren zijn er ook meerdere soorten scharnieren beschikbaar om je deur mee af te hangen. Een simpele vuistregel is om 3 scharnieren te gebruiken. Daarmee zit je bij een binnendeur altijd goed. In theorie zou je kunnen zeggen dat 2 scharnieren voldoende zijn bij een deur tot 211,5 cm hoog en dat je bij een deur van 231,5 cm altijd voor 3 scharnieren moet gaan. Deze regel is alleen niet voor alle deuren toe te passen dus als je een zware deur hebt met veel glas is het handig om voor 3 scharnieren te gaan. Heb je gekozen voor een boarddeur met honingraatvulling zou je de deur prima kunnen afhangen met 2 scharnieren.

Dingen om op te letten:

In de regel zal een scharnier met een groter blad meer gewicht kunnen dragen. Een scharnier van 89 x 89 mm kan dus meer gewicht dragen dan een scharnier van 76 x 76 mm.
Een kogellagerscharnier zorgt ervoor dat de knopen rond de scharnierpen worden ondersteund door kogellagers. Hierdoor zal het scharnier soepeler bewegen.
Onzichtbare scharnieren worden verwerkt in het kozijn en de deur en zijn van de buitenkant niet zichtbaar. Daarnaast kunnen de onzichtbare scharnieren ook meer gewicht dragen. De prijzen voor deze scharnieren liggen dan ook hoger dan bij normale scharnieren.

Scharnieren voor buitendeuren
Bij buitendeuren komt al snel het woord veiligheid om de hoek. Je wilt een veilige voordeur en achterdeur hebben zodat dieven geen kans meer maken. Op het gebied van scharnieren is ook nagedacht over de veiligheid en is men met het veiligheidsscharnier gekomen. Een veiligheidsscharnier maakt gebruik van een veiligheidsnok (ook wel een dievenklauw genoemd). Dit nok valt in het kozijn op het moment dat de deur dicht is. Hierdoor kan een inbreker de deur niet optillen, zelfs als hij de scharnieren weet los te zagen van de deur. Dat wil niet zeggen dat je persé veiligheidsscharnieren nodig hebt voor je buitendeur. Een simpele vuistregel is om 4 scharnieren te gebruiken. Daarmee zit je bij een buitendeur altijd goed. In theorie zou je kunnen zeggen dat 3 scharnieren voldoende zijn bij een deur tot 211,5 cm hoog en dat je bij een deur van 231,5 cm altijd voor 4 scharnieren moet gaan.

Dingen om op te letten: 
Er zijn verschillende veiligheidsscharnieren met een SKG-keurmerk. SKG*** is daarbij het beste.
Een buitendeur is zwaarder als een binnendeur en de scharnieren zullen dus ook meer gewicht moeten kunnen dragen.
In de regel zal een scharnier met een groter blad meer gewicht kunnen dragen. Een scharnier van 89 x 89 mm kan dus meer gewicht dragen dan een scharnier van 76 x 76 mm.
Een kogellagerscharnier zorgt ervoor dat de knopen rond de scharnierpen worden ondersteund door kogellagers. Hierdoor zal het scharnier soepeler bewegen.

Info:

Voor vragen & advies of direct iets bestellen, mail naar : info@mirwood.nl

 

Als u producten wilt afhalen, altijd van tevoren bestellen!

Waarom zaken doen met  

MirWood Products

-Wij zijn sterk in maatwerk
Scherpe prijzen.
Ruim assortiment.
Veilig betalen per iDEAL, overschrijving via bank of  pin op kantoor. 
- Eigen transport. 
Snelle levertijden. 
-Wij leveren door heel Nederland & België.
Openingstijden:
maandag 9.30-16.30 uur
dinsdag 9.30-16.30 uur
woensdag 9.30-16.30 uur
donderdag 9.30-16.30 uur
vrijdag 9.30-16.30 uur
zaterdag Gesloten
zondag Gesloten

Van 12.00uur tot 13.00uur wordt er geluncht.